Geen categorie

Publiek waardeert Natural Beauty in Groninger Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Nieuws

De tentoonstelling Natural Beauty – van Fra Angelico tot Monet in het Groninger Museum heeft een 7,9 gekregen van de museumbezoeker. Dat maakte het museum vandaag bekend. De expositie was tot en met 25 mei te zien en trok 96.560 bezoekers.  Veel bezoekers bleken verrast door de combinatie van de oude meesters  en de moderne vormgeving van kunstenaar René Knip.

Pierre Bonnard, Raam in Uriage, 1918, olieverf op doek, 68,5 x 39,2 cm © Collectie Rau voor UNICEF, Keulen. Foto: P. Schälchli, Zürich.

Ruim 72 procent van de bezoekers kwam niet uit het noorden van het land. Ook kwamen afgelopen jaar relatief veel bezoekers uit het buitenland. Ruim tien procent kwam uit Duitsland. Dit percentage is nog nooit zo hoog geweest. Samen gaven de bezoekers ruim 4 miljoen euro uit. De stad Groningen kreeg van de museumbezoeker een 8,3. Dit alles blijkt uit recent gehouden onderzoek van Grontmij.

Gedurende de tentoonstelling werkte het Groninger Museum samen met UNICEF Nederland.  Het museum zamelde  geld in ten bate van het drinkwaterprogramma tegen kindersterfte.  Voor beide partijen is de samenwerking  succesvol geweest.
Op een benefietveiling, gekoppeld aan de wedstrijd Kinderen schilderen voor UNICEF, werd ruim 12.000 euro ingezameld. Ruim 1100 kinderen maakten een landschap of stilleven. Het museum richtte speciaal hiervoor een familieatelier in en exposeerde een deel van de werken. De overgebleven schilderijen zijn geschonken aan UNICEF.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share