Geen categorie

Grote schenking voor Kröller-Müller Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Nieuws

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo heeft ruim tweehonderd kunstwerken gekregen. De schenking bevat werk van onder anderen Ger van Elk, Barry Flanagan, Juan Muñoz, Nicholas Pope en Leo Vroegindeweij.

Nicholas Pope, The Ten Commandments in Flowing Light, 1996-1997. Foto: Rik Klein Gotink.

De werken komen uit de collectie Art & Project / Depot VBVR van Geert van Beijeren (1933-2005) en Adriaan van Ravesteijn (1938), eigenaars van galerie Art & Project. Deze bestond van 1968 tot 2001. De in de collectie vertegenwoordigde kunstenaars behoren tot de meest vooraanstaande van de tweede helft van de twintigste eeuw, zowel nationaal als internationaal.

De schenking sluit nauw aan bij de collectie van het Kröller-Müller Museum, waarin veel Art & Project-kunstenaars vertegenwoordigd zijn. In de jaren zeventig en tachtig kocht het museum regelmatig werken aan bij de galerie.

Alle ongeveer 850 werken uit de collectie van de voormalige galerie hebben nu een nieuwe bestemming gevonden. Tussen 1999 en eind 2012 werden al grote delen overgedragen aan Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Ook ging er werk naar het Gemeentemuseum Den Haag, MoMA in New York, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Stedelijk Museum Amsterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share