Geen categorie

Fallus uit A Clockwork Orange in Kubrick-expositie Eye

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Rocking Machine (1970), door Herman Makkink. Foto: Fiona Makkink.

De grote polyester fallus uit de film A Clockwork Orange is afgelopen vrijdag toegevoegd aan de tentoonstelling Stanley Kubrick: The Exhibition in filmmuseum Eye. De bijna een meter grote fallus blijkt een beeldhouwwerk te zijn van de Nederlandse kunstenaar Herman Makkink (1937) die in de jaren zestig in London woonde.

Kubrick kocht twee van Makkinks werken in een zoektocht naar geschikte kunstwerken voor A Clockwork Orange en gebruikte de fallus, Rocking Machine, voor één van de beroemdste scènes uit de film. In die scène vermoordt hoofdpersoon Alex de bewoonster van een landhuis waar hij zojuist heeft ingebroken. Voor de moord gebruikt hij de grote polyester fallus, die als een soort tuimelaar op en neer schokt.

In de tentoonstelling in Eye zijn meer originele attributen uit de films van Kubrick te zien. Zo wordt onder meer het masker getoond dat Tom Cruise draagt in een scène uit Kubricks laatste film Eyes Wide Shut. Evenals de typemachine die Jack Nicholson gebruikt in The Shining. De expositie loopt nog tot en met 9 september. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september is de tentoonstelling geopend tot middernacht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share