Geen categorie

Galerie raakt ets Rembrandt kwijt in de post

0 0
Read Time:41 Second

Een prent van Rembrandt met schrijfmeester Lieven Willemsz. van Coppenol als onderwerp. Collectie Rijksmuseum.

Laat een kostbare ets nooit per gewone post versturen; dat is de les die een Noorse kunstgalerie onlangs heeft geleerd. De galerie had bij een Brits veilinghuis een ets van Rembrandt gekocht en om op verzend- en verzekeringskosten te besparen, liet ze het vanuit Groot-Brittannië verzenden per post. In Noorwegen verdween het kostbare kunstwerk vervolgens bij het postbedrijf.

Op de ets, die Rembrandt rond 1658 maakte, is de Amsterdamse schrijfmeester Lieven Willemsz. van Coppenol te zien. Volgens de galeriehouder heeft het werk een waarde van tussen de 40.000 en 50.000 Noorse kronen (5448 tot 6811 euro). Het Noorse postbedrijf zou slechts maximaal 136 euro aan schadevergoeding willen betalen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share