Geen categorie

Naïeve tekeningen van Jakup Ferri

0 0
Read Time:51 Second

Jakup Ferri. Zonder titel, 2009. Inkt en kleurpotlood op papier. Courtesy de Expeditie, Amsterdam.

In aanloop naar de Stripdagen Haarlem (5 en 6 juni) presenteert De Hallen Haarlem een tentoonstelling met absurdistische werk van de Kosovaarse kunstenaar Jakup Ferri. Het museum toont tekeningen op papier, op glas en in mozaïek, maar ook een muurschildering die Ferri speciaal voor de expositie maakte.

De tekeningen van Ferri (1981) vallen op door hun eenvoud. Ze lijken naïef en zelfs kinderlijk, maar de verborgen boodschappen zijn dat vaak niet. Sommige tekeningen hebben de oorlog in voormalig Joegoslavië als onderwerp en andere tonen mensen die leven in een isolement.

Ferri maakt deel uit van een jonge generatie kunstenaars die door internationale tentoonstellingen en residentieprogramma’s in het buitenland een nomadisch bestaan leiden. Die gespletenheid van een onthecht leven en de persoonlijke belevingen die daarmee gepaard gaan, komen ook vaak aan bod in zijn werk.

Jakup Ferri – Paper Vegetables, t/m 6 juni in De Hallen Haarlem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share