Geen categorie

Koninklijk treinen in Utrecht

0 0
Read Time:53 Second

Foto: Spoorwegmuseum Utrecht.

Koningin Beatrix reist 14 april met haar persoonlijke trein naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar zal ze die middag de expositie Royal Class, vorstelijk reizen openen. Haar eigen rijtuig blijft achter bij het museum en wordt toegevoegd aan de tentoonstelling.

De komende dagen arriveren nog meer koninklijke treinen bij het Utrechtse museum. Vanavond komt vanuit Praag het salonrijtuig van aartshertog Franz Ferdinand (uit 1910) binnen op het eigen station van het museum en morgen doet ook de trein van de Zweedse koning Carl Gustaf het station aan.

Tijdens de tentoonstelling, die tot en met 5 september duurt, zijn koninklijke rijtuigen uit heel Europa te zien. Daaronder bevinden zich topstukken als het rijtuig van Koningin Adelaide van Engeland uit 1842. Dit is één van de oudste bewaarde koninklijke rijtuigen ter wereld. En vanuit Portugal arriveerde de complete trein van koningin Maria Pia al in Utrecht. Uit Nederland zijn behalve het rijtuig van de koningin ook de rijtuigen van koningin Juliana en prins Bernhard te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share