Geen categorie

Gratis reclame voor Rijksmuseum dankzij Obama

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum liep gisteren inkomsten mis omdat het in de ochtend gesloten was in verband met het bezoek van Barack Obama, maar vandaag kreeg het er veel gratis reclame voor terug. De Nachtwacht, met de Amerikaanse president ervoor prijkte op de voorpagina van verschillende buitenlandse dagbladen.

Foto: Wim Pijbes.

Een foto van Obama voor het wereldberoemde schilderij van Rembrandt illustreert artikelen over de start van de Nuclear Security Summit in Den Haag. “Check! In kleur, boven de vouw”, twittert directeur Wim Pijbes over de afbeelding die in The New York Times bijna de helft van de voorpagina inneemt.

Ook in de Britse krant The Times, de Vlaamse De Standaard en de Duitse Frankfurter Allgemeine staat de Nachtwacht, met of zonder Obama, op de eerste bladzijde. Obama was gisteren de eerste zittende Amerikaanse president die het Amsterdamse museum bezocht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share