Geen categorie

Nieuwe kunst- en antiekbeurs in Utrecht

0 0
Read Time:58 Second

Willem Kerseboom Galerie - Feng Zhengjie China Portrait No.53.

Nederland is een kunst- en antiekbeurs rijker. D66-fractievoorzitter en oud-veilingmeester Alexander Pechtold opent vanmiddag in Jaarbeurs Utrecht Artantique. Vanaf morgen is de beurs voor publiek geopend.

Ongeveer zestig kunst- en antiekhandels en galerieën laten er zien wat ze in huis hebben. Onder de antiekhandelaren bevinden zich diverse specialisten in antieke etnografica, aziatica, klokken, iconen, prenten en juwelen. De kunsthandelaren en galerieën tonen onder meer achttiende- en negentiende-eeuwse schilderijen, maar ook actuele kunst.

De beurs heeft uitsluitend deelnemers uit het hoogste segment en dat betekent dat niet iedereen zich de getoonde waar kan veroorloven. Maar alleen kijken, mag natuurlijk altijd. Sommige aanwezige kunstwerken zijn niet eens te koop. Rijksmuseum Twenthe toont bijvoorbeeld met werk van onder anderen Jan Toorop, Carel Willink en Jan Mankes een aanvulling op de lopende expositie Gedroomd Papier, tekeningen en prenten 1850-1935. Ook blikt het museum vooruit op de tentoonstelling Abstract USA 1958-1968 die komend najaar opent.

Artantique, 11 t/m 18 april, dagelijks van 11.00 – 18.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht. Toegang: € 15,–

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share