Geen categorie

Naaktkat als inzending kunstwedstrijd met thema naakt

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

Een schilderij van een naaktkat is een van de opvallendste inzendingen voor de kunstwedstrijd van Avrotros met als thema naakt. Waar de meeste kunstenaars een ‘klassiek’ naakt van een mens stuurden, zond Connie van Winssen een afbeelding in van een Sphynx in gezelschap van naaktslakken. Geen speld tussen te krijgen inderdaad: naakt is naakt.

De kat is een van 3500 kunstwerken die de jury onder ogen krijgt. Ralph Keuning (directeur van Museum de Fundatie) en beeldend kunstenaars David Bade en Marte Röling kiezen daar twintig werken uit. Die zijn van 31 mei tot en met 19 juni te zien in Museum de Fundatie.

De inzenders maken kans op een jury- en een publieksprijs. Het publiek kan vanaf 30 mei stemmen via avrotros.nl/kunst. Een keuze maken in het museum mag natuurlijk ook, tot 10 juni. Op die dag maakt de jury de winnaars bekend.

Connie van Winssen, D492 naakt.
Connie van Winssen, D492 naakt.

De jurywinnaar krijgt een geheel verzorgde 4-daagse vliegreis naar Bilbao. Zijn of haar werk krijg daarnaast een plek in het zomernummer van het Kunst & Cultuur Magazine van Avrotros. Ook mag de maker een week lang werken in de torenkamer in VondelCS van het culturele radioprogramma Opium op 4. De winnaar van de publieksprijs krijgt een 3-daagse busreis langs musea in Noord-Frankrijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share