Geen categorie

Boijmans koopt metersgrote wereldbol

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nieuws

Museum Boijmans Van Beuningen heeft Tondo Mondo van Olphaert den Otter aangekocht. De enorme wereldbol hangt op grote hoogte. Het publiek ziet het doek door een kijker, vanaf een verhoging 75 meter verderop.

 

Olphaert den Otter, Tondo Mondo. Foto: Olphaert den Otter.
Olphaert den Otter, Tondo Mondo. Foto: Olphaert den Otter.

 

De Rotterdamse kunstenaar Olphaert den Otter (1955) maakte het werk speciaal voor kunstmanifestatie Snapshot of a larger order, nog tot en met 17 juli te zien in de Noletloodsen in Schiedam.“We zien altijd alleen óf detailfoto’s, óf juist het geheel waarin de details verloren gaan. In mijn werk komt het allebei samen en dat op een doek met een doorsnede van 240 centimeter”, licht Den Otter toe.

Volgens museumdirecteur Sjarel Ex heeft Tondo Mondo alles in zich om een klassieker te worden. “Kijkend naar het schilderij ervaar je al duikelend de schoonheid en de kwetsbaarheid van de aarde.”

 

Tondo Mondo van Olphaert den Otter bij Snapshot of a larger order. Foto: Fleur Kooiman.
Tondo Mondo van Olphaert den Otter bij Snapshot of a larger order. Foto: Fleur Kooiman.

 

Ex volgt Den Otter al jaren en bezocht geregeld zijn atelier. Dit is het elfde werk dat Ex van hem aankoopt voor Museum Boijmans Van Beuningen. Na tien tekeningen en prenten is dit het eerste schilderij. Tondo Mondo is in de toekomst afwisselend in het museum en het nog te bouwen collectiegebouw te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share