Geen categorie

Brusselse Tinder voor kunst

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Nieuws

Tinder voor kunstwerken, zo zou je 100masters.brussels kunnen typeren. De website maakt deel uit van een grote imagocampagne waarmee de Brusselse musea topstukken in hun collecties willen promoten.

Tekst: Evert-Jan Pol

 

Screenshot website 110 Masters.
Screenshot website 110 Masters.

 

De 41 deelnemende musea willen mensen bewust maken van de grote rijkdom van het Brusselse museumerfgoed. Het publiek komt vaak af op tijdelijke tentoonstellingen, waardoor de topstukken uit hun vaste collecties onderbelicht blijven. De campagne 100 Masters heeft als doel deze unieke stukken in de kijker te zetten.

Op de speciale site kan de bezoeker, net als bij de app Tinder foto’s naar links of naar rechts swipen. Naar links betekent ene afwijzing, maar bij een beweging naar rechts wordt het betreffende kunstwerk opgeslagen in het geheugen.

Musea investeren vaak veel tijd, geld en energie in tijdelijke tentoonstellingen, waardoor de waardevolle stukken uit hun vaste collecties onderbelicht blijven. De campagne 100 Masters wil deze unieke stukken in de kijker zetten. De kunstdater heeft keuze uit honderd stukken, zoals Pieter Bruegel, ondanks zijn 491 jaar nog steeds heel aantrekkelijk. De kunstwerken hopen de swipers te verleiden tot een afspraakje in het museum.

RENÉ MAGRITTE, "HET RIJK DER LICHTEN", 1954, OLIEVERF OP DOEK © Charly Herscovici, with his kind authorization c/o SABAM, Belgium. Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussels / Foto : J. Geleyns / Ro scan.
René Magritte, Het Rijk der Lichten, 1954, olieverf op doek © Charly Herscovici, with his kind authorization c/o SABAM, Belgium. Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussels / Foto : J. Geleyns / Ro scan.

De campagne, die vandaag van start ging, bestaat verder uit allerlei activiteiten. Zo bieden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten ‘Slow Art’-rondleidingen aan. deelnemers verblijven een uur in het goede gezelschap van twee of drie topstukken. 100 Masters duurt tot en met 27 augustus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share