Geen categorie

Undecisive moments

0 0
Read Time:47 Second

Alledaagse scènes, maar toch onverwacht bijzonder of humoristisch; daardoor worden de foto’s van André Thijssen gekenmerkt. Her en der in het straatbeeld ontdekt de fotograaf de fraaiste composities die hij vervolgens vastlegt. Een selectie uit deze foto’s is nu te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

New York, 2002 © André Thijssen.

Zijn foto’s zijn tegenhangers van zogenoemde decisive moments, belangrijke beslissende gebeurtenissen. Thijssen vindt undecisive moments – terloops vastgelegde, volstrekte non-gebeurtenisssen – wel net zo interessant. Dergelijke momenten leveren ongerijmde beelden op, die zelfs vervreemdend kunnen werken.

Fringe Phenomena – André Thijssen, t/m 12 september in het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Naar aanleiding van de expositie verschijnt ook het boek Fringe Phenomena, bestaand uit twee delen in een verzamelband. Deel 1 is samengesteld door Erik Kessels (van KesselsKramer) en deel 2 is een ‘director’s cut’, door Thijssen zelf samengesteld. Het boek kost € 39,50.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share