Geen categorie

Horen, zien, ruiken en voelen in Centraal Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Horen, zien, ruik en ook voelen, dat is van 7 tot en met 18 augustus mogelijk in The Blind Spot in het Centraal Museum. Jasper Udink ten Cate en Jeroen Prins maakten een 4D-tentoonstelling die ook geschikt is voor slechtziende en blinde bezoekers.

Beeld: Sem Jones.

Voor de expositie maakte het duo creaties gebaseerd op de schilderijen Stilleven met vruchten, noten en kaas van Floris Claesz. van Dijck  en Stilleven (bakje met appels) van Bart van der Leck. Bezoekers worden onder begeleiding van een audiotour aangespoord de kunstwerken aan te raken en zo de etenswaren en de verschillen tussen licht en schaduw letterlijk te voelen.

Udink ten Cate en Prins willen met The Blind Spot beeldende kunst toegankelijker maken voor blinde en slechtziende bezoekers. Tegelijkertijd worden ziende bezoekers uitgenodigd om geblinddoekt de kunstwerken te beleven. Zo vormt de expositie voor zowel ziende als niet- of slechtziende bezoekers een nieuwe manier om kunst te ervaren. Blinde of slechtziende bezoekers mogen kosteloos een begeleider meenemen naar het museum. Het gratis begeleidersticket is alleen aan de kassa van het Centraal Museum verkrijgbaar.

Tijdens The Blind Spot bieden Udink ten Cate en Prins speciale lunches aan, inclusief bezoek aan de tentoonstelling. Tickets zijn te koop via hun website.

The Blind Spot, 7 t/m 18 augustus in het Centraal Museum, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share