Geen categorie

Absurdistisch kunstmagazine

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Recensie

Museum Boijmans Van Beuningen had al een eigen videokanaal op internet en vanaf morgen is het ook wekelijks op de beeldbuis te volgen. De regionale zender RTV Rijnmond zendt woensdag de eerste aflevering uit van Boijmans TV.

Still uit de eerste aflevering van Boijmans TV.

Boijmans TV is geen standaard kunstprogramma, maar eentje met een twist. Het nieuwe kunstmagazine, naar een idee van Wilfried de Jong, heeft een sterk absurdistisch karakter. De televisieserie is vormgegeven als een realitysoap die draait om drie museummedewerkers, gespeeld door acteurs.

Ze worden gevolgd tijdens hun werkzaamheden in het museum. De suppoost (Rogier Philipoom) voert bijvoorbeeld wekelijks een gesprek met een kunstenaar. In de eerste aflevering spreekt hij door het gat in een van de expositiezalen met Carsten Höller; een leuk gesprek over taarten en kanaries in heerlijk steenkolenengels (“Isn’t it a bit zielig?”). Ondertussen leidt actrice Jacqueline Blom een groep bezoekers rond en verwondert mimespeler Yahya Gaier zich als medewerker van de technische dienst over enkele andere bezoekers.

Boijmans TV bewijst dat televisie over kunst niet saai hoeft te zijn. Het is jammer dat het programma niet op een landelijke zender te zien is. Maar niet getreurd: elke aflevering is na uitzending ook te bekijken op ArtTube en op de website van RTV Rijnmond.

Waardering: @@@@@@@@@@

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share