Geen categorie

Kopstukken

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Eveline van Duyl, Day & Night, diverse materialen, 2011.

Museum De Buitenplaats wijdt een overzichtstentoonstelling aan het werk van tekenaar Siegfried Woldhek en beeldhouwer en fotograaf Eveline van Duyl. Ruim 150 werken van over de hele wereld zijn te zien in deze ‘duo-solo’.

De tentoonstelling is een confrontatie tussen twee kunstenaars die bij alle onderlinge verschillen een overeenkomstig uitgangspunt hebben. Zowel in de tekeningen van Woldhek als in de beelden van Van Duyl gaat het niet om de objectieve gelijkenis, maar juist om de subjectieve interpretatie. Beiden geven een visie weer, die weliswaar persoonlijk gekleurd is maar ook ruimte laat aan de kijker om zijn eigen oordeel te vormen.

Siegfried Woldhek (1951) is bekend van zijn schrijversportretten in Vrij Nederland, waarmee hij in 1976 begon, en van zijn politieke portretten voor NRC Handelsblad, die hij sinds 1980 maakt. In 2011 won hij de Inktspotprijs voor de beste politieke tekening. Beeldhouwer en fotograaf Eveline van Duyl (1957) exposeerde eerder in Museum Beelden aan Zee en Museum Gouda. Haar interesse in historische personen resulteerde tussen 2009 en 2011 in een serie filosofenportretten.

Kopstukken – Siegfried Woldhek en Eveline van Duyl, 3 november 2012 t/m 17 februari 2013 in Museum De Buitenplaats, Eelde

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share