Geen categorie

Stemmen in het museum

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Een aantal musea opent deze week voor even weer de deuren. Niet voor reguliere bezoekers, maar voor kiezers. Omdat veel locaties vanwege de coronamaatregelen niet ruim genoeg zijn, doen enkele musea dit jaar dienst als stembureau.

Het Spoorwegmuseum. Foto: Evert-Jan Pol.

Een van die musea is Kunstmuseum Den Haag, dat zichzelf het “mooiste stembureau van Nederland” noemt. Kiezers kunnen daar woensdag 17 maart terecht. Als vanouds dwalen door de zalen is nog niet mogelijk, maar om je heen kijken mag, meldt het museum op zijn website. “Zo kan het zijn dat de kiezer op de route naar het stemhokje een glimp opvangt van de splinternieuwe Bob Bonies-tentoonstelling.”

Directeur Benno Tempel: “Het is verdrietig dat we als museum voorlopig nog gesloten moeten blijven. Maar op deze manier kunnen wij alvast een beetje vooruitblikken. Museumbezoek is relatief eenvoudig veilig te organiseren. Dat zien wij ook nu weer in de voorbereidingen voor de verkiezingsdag. De veiligste route was snel duidelijk. Zo draaien we alvast warm voor de heropening.”

In Amsterdam kunnen kiezers terecht in onder meer het Van Gogh Museum en in Leiden in het Rijksmuseum van Oudheden. Beide musea zijn wel alleen op woensdag 17 maart geopend als stembureau.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht opende vandaag de deuren al. Kiezers kunnen er drie dagen lang hun stem uitbrengen in de Wachtkamer 3e klasse.

Het museum had vorig week ook al een andere functie. Toen maakten scholieren van het Utrechtse St. Bonifatiuscollege er hun toetsen tijdens de toetsweek.

Wilt u weten of een museum in uw buurt ook open is als stembureau? Kijk dan op de website van uw gemeente.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share