Geen categorie

Twente Biënnale van start

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

De wijk Roombeek in Enschede is vanaf vandaag tweeënhalf week het toneel voor de internationale kunstmanifestatie Twente Biënnale. Het thema van deze tweede editie is Identifying Europe. Kunstenaars uit Oost-Nederland en van over de landsgrenzen geven hun visie op Europa.

Atelier van Lieshout - World War III. Te zien op Twente Biënnale 2013.

Hoofdlocatie is Rijksmuseum Twenthe. Pal voor de entree staat een groot blauw kanon (WWIII) van Atelier van Lieshout, uit diens Infernopolis-project. Binnen is er onder meer een installatie te zien rond de documentaire van de Oostenrijkse filmmaker Paul Poet, Auslander Raus. Deze biedt een audiovisueel verslag van het gelijknamige kunstproject van de Duitse kunstenaar Christoph Schlingensief. Die bouwde in 2000 in hartje Wenen van zeecontainers een Big Brother-huis voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

Architects of Air - Miracoco (2011). Te zien op Twente Biënnale 2013.

In de openbare ruimte kan de bezoeker onder meer aangespoelde lijken uit Noord-Afrika en gekooide vrijstaten van bouwhekken verwachten. Als een van de hoogtepunt wordt het gekooide Huis van Europa/Church of Detention genoemd, een creatie van het Haagse collectief Refunc.

Het Britse Architects of Air presenteert 1200 vierkante meter aan hallucinerende vormgeving met een reusachtig opblaasbaar kunstwerk: Miracoco (2011). Het ontwerp is ontleend aan islamitische architectuur. Het werk was vorig jaar nog naast de Opera van Sidney te bewonderen.

Twente Biënnale, t/m 9 juni in de wijk Roombeek in Enschede

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share