Geen categorie

Henk van Os schenkt aan het Groninger Museum

0 0
Read Time:51 Second

Henk van Os, voormalig directeur van het Rijksmuseum, heeft meer dan dertig werken uit zijn privécollectie geschonken aan het Groninger Museum. Het museum toont ze 1 juni tot en met 15 september aan het publiek.

Henk van Os voor één van de geschonken werken.

Van Os deed de schenking vanwege zijn liefde voor het museum, die al zijn jeugd begon. Hij volgde kunstlessen bij toenmalig directeur W. Jos de Gruyter (1955 tot 1963). De lessen vormden het begin van een sterke band met het museum. In zijn studententijd vormde het in de avonduren het toneel voor een door Van Os opgezette kunstclub.

De schenking bestaat uit zowel werken van leden van De Ploeg als van Groninger kunstenaars uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Het Groninger Museum  krijgt schilderijen, tekeningen en grafiek van onder anderen Jan Altink, Henri de Wolf, Fie Werkman, Olga Wiese en Ger van Elk.
 Volgens het museum reflecteert de collectie een interessante kunsthistorische periode.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share