Geen categorie

Kunst over angst

0 0
Read Time:59 Second

Expositie

De Hallen Haarlem kende eerder dit jaar de tweejaarlijkse Curatorenwerkbeurs toe aan Juha van ’t Zelfde (1979). Hij mocht zijn tentoonstellingsidee uitwerken. Het resultaat, Dread – Fear in the age of technological acceleration, is nu te zien.

Constant, Labyrismen, 1968, litho, collectie Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem. Foto: Arend Velsink.

De expositie omvat kunst die angst voor de gevolgen van technologische vernieuwing verbeeldt. Dread verijst naar het onheilspellende gevoel waarmee ons lichaam ons waarschuwt voor mogelijk gevaar. Een aantal werken gaat in op de angst voor de schadelijke gevolgen van nieuwe technologieën, zoals het gevoel dat je bespioneerd wordt door drones en of bespioneerd via internet. Soms is dread hierbij zelfs fysiek voelbaar. Andere bijdragen zijn meer persoonlijk en poëtisch van aard en bieden hoop om angst te overwinnen.

Er is werk te zien van onder anderen Constant, Roger Hiorns, Jacob Kirkegaard, Jonas Lund, Sarah van Sonsbeeck en Berend Strik. De tentoonstelling heeft ook een eigen soundtrack. Tevens is er een uitgebreid randprogramma, met films, muziek en een symposium.

Dread – Fear in the age of technological acceleration, t/m 24 november in De Hallen Haarlem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share