Geen categorie

En ze heet?

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Het is een meisje en haar naam is…. Dat laatste is onbekend en daarom heeft het Rijksmuseum een prijsvraag uitgeschreven. Wie de mooiste naam bedenkt voor het Meisje met brede hoed wint een reis naar Rome.

Meisje met brede hoed toont een jonge vrouw met een exotische hoed met brede rand in fel zonlicht. Ze draagt een satijnen wit gewaad met ontblote schouders en houdt met haar linkerhand een gevlochten mandje met pruimen omhoog. Het meisje is geschilderd door Caesar van Everdingen (ca. 1617-1678), een hoog gewaardeerde schilder in de zeventiende eeuw.

Van Everdingen vond het schilderij zelf waarschijnlijk zeer geslaagd, want hij hield het in zijn eigen verzameling, samen met het werk Jonge vrouw als Winter. Dat stuk bevindt zich ook in de collectie van het Rijksmuseum. Meisje met brede hoed werd vorig jaar aan de museumcollectie toegevoegd.

Cesar van Everdingen, Meisje met brede hoed, 1645-50. Collectie Rijksmuseum Amsterdam.
Cesar van Everdingen, Meisje met brede hoed, 1645-50. Collectie Rijksmuseum Amsterdam.

Weet jij hoe ze moet heten? Laat dit dan weten op de site van het Rijksmuseum. Behalve een reis naar Rome zijn er nog andere prijzen te winnen.

Zie ook: En ze heet Augusta

Zie ook: Rijksmuseum koopt onbekend topstuk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share