Geen categorie

Het genie Da Vinci

0 0
Read Time:50 Second

Expositie

Bij het grote publiek is Leonardo da Vinci voornamelijk bekend als kunstenaar, maar de Italiaan was van vele markten thuis. Hij was ook uitvinder, wiskundige, filosoof, anatoom en architect. Hij bouwde zelfs een vliegtuig, waarmee hij op 3 januari 1496 een mislukte proef uitvoerde. Deze andere kant van Da Vinci komt uitvoerig aan bod op de reizende tentoonstelling Da Vinci The Genius die vanaf vandaag te bezoeken is in Post Rotterdam.

Duikuitrusting.

De expositie toont onder meer zeventig machines op ware grootte, gebaseerd op Da Vinci’s schetsen, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets. Ze werden speciaal voor deze tentoonstelling gebouwd met zoveel mogelijk dezelfde materialen als in de renaissance.

Ook zijn er reproducties te zien van Da Vinci’s beroemde kunstwerken, zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa. Verder worden zijn gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht.

Da Vinci The Genius, t/m 6 januari 2014 in Post Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share