Geen categorie

Grootste Museum van Nederland is open

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Voor veel Nederlandse toeristen in het buitenland staat een kerk standaard op het lijstje van te bezoeken bezienswaardigheden. In eigen land loopt menigeen er echter ongemerkt aan voorbij. Om duidelijk te maken dat ook hier veel kerken de moeite waard zijn, opent vandaag het Grootste Museum van Nederland.

Sint-Janskerk, Gouda. Foto: Arjan Bronkhorst.

Museum Catharijneconvent, elf kerken en twee synagogen staan aan de basis van dit project. De veertien partijen willen de aanwezige kunstvoorwerpen toegankelijk maken voor iedereen, juist ook voor degenen die gewoonlijk niet in een kerk komen.

Het Grootste Museum van Nederland start met de elf kerken en twee synagogen. Volgens de organisatie zijn deze bijzonder vanwege hun geschiedenis, architectuur en kunstwerken. Van een idyllisch dorpskerkje op het platteland tot een indrukwekkende middeleeuwse basiliek midden in de stad. Van wereldberoemde glas-in-loodramen tot kleurrijke van dak tot vloer beschilderde interieurs.

In het Grootste Museum van Nederland hoort de bezoeker de verhalen over de kerk en de kunstwerken. Hoe lang duurde het om de kerk te bouwen? Welke heilige is afgebeeld en waar herken ik die aan? Wie lieten zich begraven in de kerk? Hoe zat het ook alweer met de Beeldenstorm? Deze en andere vragen komen aan bod in een speciaal voor dit project gemaakte audiotour.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share