Geen categorie

Jenevermuseum veilt oude flessen drank

0 0
Read Time:40 Second


Nieuws

Het Jenevermuseum in Schiedam veilt op Open Monumentendag, zaterdag 13 september, een klein deel van een bijzondere collectie jenevers en likeuren van het merk De Kuyper. De vooroorlogse flessen werden een jaar geleden ontdekt in Oostenrijk. In samenwerking met De Kuyper kocht het museum ze aan.

De exclusieve dranken stammen uit een tijd waarin het moeilijk was om de productie op gang te houden, vanwege de schaarste aan materialen en ingrediënten. De collectie bevat bijvoorbeeld een jenever die gebotteld is in bierflesjes. ‘Noodverpakking’ staat er op het etiket.

De veiling vindt plaats op een toepasselijke locatie: de Branderszaal, aan de overkant van het Jenevermuseum. Dit pand uit 1918 werd gebouwd in opdracht van de Bond van Distillateurs en Likeurstokers in Nederland. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Jenevermuseum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share