Geen categorie

Tropenmuseum Junior beste kindermuseum ter wereld

0 0
Read Time:49 Second

Tropenmuseum Junior heeft de Children’s Museum Award gewonnen. Directeur Mariëlle Pals nam de prijs – een bronzen beeld van Nijntje – in ontvangst tijdens de Children’s Book Fair in het nieuwe Historisch Museum in het Italiaanse Bologna. Het museum liet 28 kandidaten achter zich.

Theeceremonie in de tentoonstelling De Qi van China. Foto: Ivar Pel.

De prijs voor het beste kindermuseum ter wereld werd voor het eerst uitgereikt. Initiatiefnemers zijn de European Museum Academy en Hands On! International.

De jury prees het museum om de hoge mate van creativiteit en effectiviteit van de tentoonstellingen. “De werkwijze van Tropenmuseum Junior is al jaren een model voor andere musea en museumprofessionals. Bij Tropenmuseum Junior voelt de bezoeker zich onderdeel van de tentoonstelling. Het bezoek is een leerzame, leuke en lonende ervaring.”

Op dit moment is Tropenmuseum Junior gesloten voor publiek in verband met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling MixMax Brasildie medio oktober opent.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share