Geen categorie

De Brieflezende vrouw op reis voor het Rijksmuseum

0 0
Read Time:47 Second

De Brieflezende vrouw, Johannes Vermeer, ca. 1662 – 1663, collectie Rijksmuseum, Amsterdam.

Met een internationale tournee van één van de topstukken uit de collectie, De Brieflezende Vrouw, start het Rijksmuseum de wereldwijde campagne voor de opening op 13 april 2013. In Sjanghai luistert het beroemde schilderij van Johannes Vermeer de opening op van het nieuwe China Art Museum. Daarna vliegt het naar het Museu de Arte in het Brazialiaanse São Paulo en het J. Paul Getty Museum in Los Angeles.

Na een tien jaar durende renovatie wordt het Rijksmuseum op 13 april groots heropend. De wereldberoemde collectie is dan weer in volle glorie te zien, met schilderijen van Rembrandt, Vermeer, Frans Hals en Jan Steen. Hoogtepunt is uiteraard De Nachtwacht uit 1642, dat weer is te bewonderen in zijn eigen Nachtwachtzaal.

Volgens Wim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum, is De Brieflezende Vrouw  de ideale ambassadeur. “Ze is tijdloos en universeel.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share