Geen categorie

Centraal Museum lanceert multimediatour

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Screenshot (Jongen met mondharp van Dirck van Baburen).

Het Centraal Museum in Utrecht heeft een multimediatour ontwikkeld voor smartphone of tablet. Bij meer dan dertig kunstwerken kunnen bezoekers een audiofragment beluisteren of een video bekijken op hun eigen toestel.

De tour is gemaakt ter ere van het 175-jarig bestaan van het museum. Wie met telefoon of tablet in de hand de geselecteerde kunstwerken bekijkt, krijgt meer informatie in de vorm van tekst of een audio- of videofragment. Bij het schilderij Jongen met mondharp van Dirck van Baburen uit 1621 hoort bijvoorbeeld een filmpje, waarin een mondharpspeler dit instrument bespeelt en vertelt over de klank en de techniek.

Een route langs de hoogtepunten uit de collectie neemt de bezoeker mee door het museum. Ook is er een route waarin de bijzondere aspecten van het monumentale museumgebouw worden toegelicht. Komende jaren wil het museum meer routes ontwikkelen, waaronder een familietour, een muziektour en routes langs tijdelijke tentoonstellingen. Bezoekers kunnen uiteraard ook zonder een route te volgen informatie opvragen bij geselecteerde schilderijen.

De tour werkt via een gebruiksvriendelijke mobiele website. Gratis wifi is beschikbaar. Mensen zonder eigen smartphone kunnen een apparaat lenen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share