Geen categorie

Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa 2018

0 0
Read Time:41 Second

Nieuws

Leeuwarden wordt Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Dit werd vanmiddag bekendgemaakt in Amsterdam.

Nederland en Malta mogen allebei een culturele hoofdstad van Europa aanwijzen voor 2018. Namens Malta wordt dat Valletta. Dat was vorig jaar al bekend. Het besluit van de jury om namens Nederland Leeuwarden aan te wijzen, is overigens officieel een advies aan minister Bussemaker, maar deze zal dat advies overnemen.

Leeuwarden gaat de plannen nu verder uitwerken, meldt de gemeente op haar website. “Wij zien kansen voor meer werkgelegenheid, meer bezoekers en een sterkere (inter)nationale positionering van onze stad en provincie. Daarmee zullen wij Leeuwarden en Fryslân de komende jaren in de schijnwerpers plaatsen.” Ook meldt de gemeente dat Leeuwarden met Eindhoven en Maastricht, de beide andere kandidaten, gaat bespreken welke onderdelen van hun programma’s kunnen worden overgenomen door Leeuwarden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share