Geen categorie

Sterke houten koppen

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second
Houten kop van Laura Eckert. Foto: Evert-Jan Pol.
Houten kop van Laura Eckert. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Recensie

De mens staat centraal in het werk van de Duitse kunstenaar Laura Eckert, en haar fascinatie drukt ze uit in krachtige beelden van hout en steen. Het Drents Museum wijdt een kleine expositie aan haar werk.

Door: Evert-Jan Pol

“Ik gebruik geen modellen en ik maak ook geen schetsen”, aldus Eckert (1983). “De koppen en beelden ontstaan gewoon, voortvloeiend uit het stuk hout.” Dat wetende worden de sculpturen nog bewonderenswaardiger dan ze op eerste gezicht al zijn. Het is zeer knap hoe ze uit een stuk hout (of steen) transformeert in een natuurgetrouwe menselijke gedaante.

Met name haar houten koppen zijn uitermate sterk. De in het materiaal van nature aanwezige groeven en gleuven geven de portretten karakter en maken ze extra indrukwekkend. De hoofden lokken het oog en laten die niet snel meer los.

Houten kop van Laura Eckert. Foto: Evert-Jan Pol.
Houten kop van Laura Eckert. Foto: Evert-Jan Pol.

De beelden staan in daglichtzalen, met als gevolg dat ze op mooie dagen gevangen worden door het zonlicht. Voor een dramatisch en fantastisch effect.

Laura Eckert. Corporeal – beelden, t/m 10 januari 2016 in het Drents Museum, Assen

Waardering: @@@@@@@@@@

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share