Geen categorie

Jane’a Johnson nieuwe artistiek directeur Foam

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

De Amerikaanse Jane’a Johnson is benoemd tot artistiek directeur van fotografiemuseum Foam in Amsterdam. Ze volgt Marcel Feil op, die op 1 juli afscheid nam.

Jane’a Johnson. Foto: Lindsay Calmettes en Mandy Draper.

Jane’a Johnson is op dit moment nog assistent-professor Theory of Art + Design en research fellow bij het Center for Social Equity and Inclusion (SEI) aan de Rhode Island School of Design (RISD) in Providence. Ze promoveerde aan de Brown University in Modern Culture & Media, waar haar werk zich richtte op fotografen en onderwerpen uit de Afrikaanse diaspora.

“Voor mij biedt fotografie een belangrijk aanknopingspunt voor het aangaan van dialoog, zowel lokaal als wereldwijd”, aldus Johnson. “Als artistiek directeur wil ik me vooral richten op het uitbouwen van Foams positie als leider, arbiter en versterker van die gesprekken en van Foam als platform voor fotografie.”

Volgens Ingo Uytdehaage, voorzitter van het bestuur van Foam maakte Johnson indruk “door haar frisse visie en aanpak op het gebied van talent, leiderschap en de rol van fotografie in de samenleving als geheel”.

Jane’a Johnson treedt per 1 oktober toe tot de directie van Foam, waar ze samen gaat werken met zakelijk directeur Nynke de Haan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share