Geen categorie

Jong talent exposeert in monumentaal raam Singer Laren

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second
Jimi Kleinbruinink, A Matter of perspective, 2016.

Een mini-expositie in een raam; Singer Laren biedt die mogelijkheid vanaf vandaag. Kunstenaar Jimi Kleinbruinink (1987) bijt met zijn werk A Matter of Perspective de spits af van een serie presentaties onder de naam Window of Opportunity.

Singer Laren, dat bestaat uit een museum en een theater, nodigt voor het project jonge talentvolle kunstenaars uit om speciaal voor het monumentale raam van het nieuwe theater een werk te maken. De locatie maakt dat het kunstwerk zowel voor bezoekers als passanten te zien is. Tijdens de openingstijden van Singer Laren is het werk gratis van dichtbij te bezichtigen.

Window of Opportunity is een samenwerking tussen Singer Laren en de Keep an Eye Foundation. Keep an Eye Foundation ondersteunt jonge veelbelovende kunstenaars, ontwerpers, musici en andere creatieve talenten door hen een springplank te bieden naar het grote publiek. Singer Laren biedt iedereen die het museum en theater passeert de mogelijkheid te genieten van de kunstwerken. Volgens de instelling is het project een logisch vervolg op haar openbaar toegankelijke beeldentuin.

A Matter of perspective is een doorontwikkeling van een werk dat Jimi Kleinbruinink in 2016 toonde in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Hij onderzoekt daarmee de invloed van schaduw. Hij creëert van verschillende materialen een driedimensionaal lijnenspel dat door een lichtbron en een ontvangende oppervlakte wordt omgezet tot een soort tweedimensionale tekening. “Deze sculptuur betrekt haar eigen schaduwwereld in het werk, zodat de schaduw niet slechts een bijproduct is, maar juist voortkomt uit het concept van het kunstwerk”, aldus de kunstenaar.

Kleinbruinink studeerde in 2013 af aan de Academie Minerva. In 2015 ontving hij de Foederer Talent Award.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share