Geen categorie

Gratis op date in Moco Museum tijdens Pride Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second
Banksy, Kissing Coppers.

Mensen op het liefdespad die een match hebben via een datingapp mogen tijdens Pride Amsterdam op date in het Moco Museum in de hoofdstad. Het meest roze museum van Amsterdam zoals het zichzelf noemt, geeft elk koppel per date één kaartje gratis.

Ook krijgen de daters, geheel in stijl een poster van het beroemde Banksy-werk Kissing Coppers mee naar huis. Daarop staan twee zoenende politiemannen. De actie is alleen geldig tijdens Pride Amsterdam (28 juli tot en met 6 augustus) en alleen voor hen die kunnen aantonen een match te zijn via een datingapp als Tinder en Grindr.

Pride Amsterdam is een negendaags festival dat in het teken staat van vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Het jaarlijkse hoogtepunt is de Canal Parade op zaterdag 4 augustus, bestaande uit een bonte stoet van tachtig boten en vele kleurrijk uitgedoste bezoekers.

Het in 2016 geopende Moco Museum is een particulier initiatief van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van Lionel Gallery in Amsterdam. Het belicht vooral op moderne kunststromingen als street- en pop-art. Zo toonde het werk van onder anderen Banksy, Andy Warhol en Roy Lichtenstein.

Momenteel zijn er twee tentoonstellingen te zien: Banksy – Laugh Now en Icy & Sot – A Moment of Clarity. De Banksy-expositie bestaat uit vijftig originele werken. Centraal staat Beanfield, met een afmeting van 2,5 bij 3,5 meter. Banksy is beroemd vanwege zijn straatkunst. De originele werken die hij maakte op hout, papier en canvas zijn minder bekend en ook in Moco te zien.

Icy & Sot – A Moment of Clarity is een tentoonstelling over de Iraanse broers Icy (34) en Sot (29), die ook wel de ‘Banksy van Iran’ worden genoemd. In eigen land is hun werk verboden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share