Geen categorie

Robot vertelt moppen in expositie over Kamagurka

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second
Kamagurka en zijn Kamarobot
in het Noordbrabants Museum. Foto: Marc Bolsius.

De Belgische kunstenaar Kamagurka (pseudoniem van Luc Zeebroek) legde vandaag in het Noordbrabants Museum de laatste hand aan zijn Kamarobot. De robot vertelt na een druk op een van de acht knoppen een grap in diverse genres: van oude mop en schuine mop tot fijne humor en poëzie.

Ook projecteert de robot tekeningen op de muur en print hij dagelijks tekeningen van Kamagurka uit. Deze prints, Kamagurka’s Aller Aller Aller nieuwste werk (verser dan vers) krijgen direct een plek in de tentoonstelling Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst, die vanaf 28 juli in het museum te zien is. Zo is de presentatie altijd actueel.

De tentoonstelling bestaat verder uit hoogtepunten uit het oeuvre van Kamagurka (1956). Van de eerste tekening die hij op achtjarige leeftijd maakte tot de cartoon die hij ’s ochtends voor het NRC Handelsblad tekende. De expositie besteedt ook aandacht aan zijn schilderijen, ruimtelijke objecten en theater- en televisieoptredens.

In het door Kamagurka geschapen land Kamagurkistan draait alles om humor. De tentoonstelling daagt het publiek uit om samen met Kamagurka de grenzen van de ernst te verkennen. Na het passeren van de grenspost van Kamagurkistan, met een visumstempel op zak, stappen bezoekers in het land van Kamagurka.

Als een ware reisleider laat Kamagurka hen kennismaken met zijn creatieve brein en absurde kijk op de wereld. Door middel van een zelf ingesproken audiotour gidst hij de bezoekers door onbekende gebieden. En voor vertrek sturen die nog een ansichtkaart naar huis.

Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst, 28 juli t/m 28 oktober in het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share