Geen categorie

Nog iets langer alleen met Rothko

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Wil ook eens alleen zijn met een Rothko? Dat kan in Stedelijk Museum Schiedam. Wegens groot succes is de presentatie Rothko & ik met anderhalve maand verlengd.

De afgelopen maanden konden bezoekers ongestoord genieten van het schilderij Grijs, Oranje op Kastanjebruin, No. 8 van Mark Rothko. In een privézaaltje hadden ze daar het werk een tijdje voor zichzelf.

Foto: Evert-Jan Pol.

In het gastenboek in de wachtruimte van het museum beschrijven veel mensen de impact die het moment met het schilderij op ze had. “Deze vijf minuten brachten me terug naar wie ik ben (…) Dat ráákt…”, schreef iemand. Een ander noemde de ervaring “bijna onwerkelijk… zó mooi!” Weer een ander tekende wat hij of zij zag.

Rothko’s Grijs, Oranje op Kastanjebruin, No. 8 is één van de belangrijkste werken van Museum Boijmans Van Beuningen en hangt vanwege de renovatie tijdelijk in Stedelijk Museum Schiedam. Waar het dus een eigen zaal heeft.

Tijdens de reguliere openingstijden mogen bezoekers net zo lang kijken als ze willen, tenzij het druk is. Dan geldt een maximale kijktijd van vijf minuten. Het is ook mogelijk om online een heel uur te reserveren.

Rothko & ik, t/m 22 maart 2020 in Stedelijk Museum Schiedam

Lees ook: Rothko & ik

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share