Geen categorie

49 miljoen voor landschap Van Gogh

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Een schilderij van Vincent van Gogh bracht gisteren bij veilinghuis Sotheby’s New York 54 miljoen dollar (49,6 miljoen euro) op. Daarmee is Paysage sous un ciel mouvementé het op een na duurste schilderij van de kunstenaar op een veiling.

Vincent van Gogh (1853-1890), Paysage sous un ciel mouvementé, april 1889. Foto: Sotheby's.
Vincent van Gogh (1853-1890), Paysage sous un ciel mouvementé, april 1889. Foto: Sotheby’s.

 

Het werk komt uit de collectie van de Belgische verzamelaars Louis en Evelyn Franck, Volgens Simon Shaw van Sotheby’s is het misschien wel het mooiste landschap van Van Gogh dat in de laatste decennia op de markt kwam.

Van Gogh schilderde het in april 1889, tijdens zijn verblijf in de inrichting van Saint-Rémy. Op een moment dat hij zich goed genoeg voelde om naar buiten te gaan. Het zette het landschap in één sessie op het doek.

Na zijn vertrek uit Arles, in juli van dat jaar, stuurde hij dit werk naar zijn broer Theo. In 1955 kwam het uiteindelijk in het bezit van de Francks. Sinds gisteren is het schilderij het eigendom van een andere particulier.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share