Geen categorie

Zuidlaren krijgt permanent zandsculpturenpark

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Het grootste overdekte zandsculpturenpark ter wereld komt in Nederland en wel in het Drentse Zuidlaren. SculpturePark wordt gevestigd in de Prins Bernhardhoeve, waar nu al de zandsculpturenexpositie De Hondsrug verbeeldt te zien is.

Beeld op de expositie De Hondsrug verbeeldt.

 

De tentoonstelling verbeeldt met enorme zandsculpturen de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van Geopark De Hondsrug. in enorme zandsculpturen uitgebeeld. Binnen- en buitenlandse kunstenaars maakten 7000 ton zand onder meer mammoeten, het meisje van Yde en hunebedbouwers. In nog geen 4 maanden tijd trok de expositie 50.000 bezoekers uit heel Europa. Voor de directie van de Prins Bernhardhoeve was dit succes reden voor een permanente expositieruimte voor zandsculpturen.

Dankzij een subsidie en lening van de gemeente Tynaarlo kan het permanente park er ook echt komen. De huidige tentoonstelling is verlengd tot 1 april 2015 en maakt vervolgens plaats voor een volgende tentoonstelling in een complex van 15.000 vierkante meter. SculpturePark wordt na dat in het Japanse Tottori het tweede overdekte zandsculpturenpark in de wereld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share