Geen categorie

Museumkwartier Den Bosch vanaf morgen open voor publiek

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Prinses Beatrix opent vanmiddag het Museumkwartier in de binnenstad van Den Bosch. En daarmee heropent ze het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, die daar samen onderdak hebben. Beide musea waren de afgelopen twee jaar gesloten wegens verbouwing en nieuwbouw.

Verbindingsgang tussen Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en het Noordbrabants Museum.

Het Noordbrabants Museum werd ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid. Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch kreeg een compleet nieuw gebouw. De musea werken op de nieuwe locatie intensief samen. Zo worden bijvoorbeeld de  tuinen, het restaurant en de bibliotheek gedeeld. De historische en moderne gebouwen van het Noordbrabants Museum zijn via een glazen gang verbonden met de nieuwbouw van het Stedelijk Museum.

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch toont hedendaagse beeldende kunst en design en bezit collecties sieraden en keramiek. Het Noordbrabants Museum richt zich op kunst en erfgoed van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Met ruim 5000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte, een museumwinkel, horeca en een bibliotheek kan het Museumkwartier zich scharen onder de grote musea van Nederland.

Morgen is de publieksopening van de musea, die dan van 12 tot 17 uur gratis toegankelijk zijn. Na zaterdag kost toegang tot het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch respectievelijk 12 en 7 euro. De musea bieden een combinatieticket aan, dat met 15 euro goedkoper is dan twee aparte toegangskaarten samen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share