Geen categorie

Boijmans krijgt 450.000 euro voor expositie

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Museum Boijmans Van Beuningen heeft de Turing Toekenning van de Turing Foundation gewonnen. Dit is een tweejaarlijkse prijs voor het beste tentoonstellingsplan in Nederland. Aan de toekenning zit een bedrag vast van 450.000 euro. Daarmee financiert het museum de tentoonstelling Brancusi, Rosso en Man Ray, die gepland staat voor begin volgend jaar.

Constantin Brancusi - Le Baiser, 1908.

Boijmans brengt op de expositie werk samen van beeldhouwers Medardo Rosso (1858-1928) en Constantin Brâncuși (1876-1957) en fotograaf Man Ray (1890-1976). De tentoonstelling richt zich op de relatie tussen fotografie en beeldhouwkunst.

De jury noemt het interessant en origineel dat het museum aandacht wil besteden aan de samenhang tussen het werk van deze drie kunstenaars. “Zowel Brancusi als Rosso zijn in Nederland maar mondjesmaat te zien, en de inmiddels veilig gestelde bruiklenen zijn bepaald indrukwekkend.”

Boijmans haalt voor de tentoonstelling ongeveer negentig beeldhouwwerken en foto’s naar Rotterdam. De werken komen uit diverse internationale collecties. De expositie duurt van 8 februari tot en met 11 mei 2014.

Andere genomineerde musea waren Museum Beelden aan Zee (voor de tentoonstelling Kunst moet hangen, over hangende beelden), het Van Gogh Museum (Munch & Van Gogh) en Museum De Fundatie en Rijksmuseum Twenthe (gezamenlijke expositie over William Turner). De vorige winnaars van de Turing Toekenning waren Gemeentemuseum Den Haag voor een tentoonstelling over Alexander Calder en het Stedelijk Museum voor een retrospectief over Mike Kelley.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share