Geen categorie

Ai Weiwei vrijgelaten

0 0
Read Time:41 Second

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei (1957) is op borgtocht vrijgelaten. Dit meldt de Britse krant The Guardian. Begin april werd hij op de luchthaven van Beijing gearresteerd vlak voordat hij naar Hongkong wilde vliegen.

De officiële aanklacht luidt belastingontduiking, maar door velen wordt gedacht dat zijn kritische houding tegenover China een belangrijke rol speelt. Ai zou zijn vrijgelaten wegens goed gedrag en omdat hij schuld zou hebben bekend en bereid zou zijn de belastingen te betalen. Ook het feit dat hij aan een chronische ziekte lijdt, zou hebben meegespeeld.

Tegenover The Guardian meldde Ai dat hij zich goed voelt en dat hij nu weer bij zijn familie is. Ai Weiwei is onder meer bekend van zijn vloer van porseleinen zonnebloempitten. Ook is hij een van de ontwerpers van het Olympisch stadion in Beijing, het Vogelnest.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share