Geen categorie

Zilveren Anjer voor Han Nefkens

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Koningin Beatrix heeft vanochtend in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt. Een van de laureaten is kunstverzamelaar Han Nefkens.

Nefkens verzamelt sinds 2000 internationale hedendaagse kunst en brengt die onder in de H+F Collectie. De kunstwerken geeft hij vervolgens in langdurig bruikleen aan musea. Nefkens kreeg de Anjer omdat, zo vindt het Prins Bernhard Cultuurfonds, dankzij hem musea hun collecties kunnen uitbreiden met kunstwerken die anders niet voor hen bereikbaar zouden zijn geweest. Ook verstrekt hij opdrachten aan kunstenaars en initieert hij projecten op het gebied van beeldende kunst en mode.

Isabelle zu Ortenburg – Gravin van Aldenburg Bentinck en Joke Sickman werden ook onderscheiden. De gravin zorgt al jaren voor de instandhouding van Kasteel Middachten. Als erfgenaam en bewoner vindt de gravin dat het landgoed voor iedereen toegankelijk moet zijn. Sickman, tenslotte, is sinds haar pensionering vrijwillig actief in Amersfoort en omgeving op het gebied van geschiedenis, cultureel erfgoed en historisch en genealogisch onderzoek.

De Zilveren Anjer  wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of het natuurbehoud in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft koningin Beatrix deze taak overgenomen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share