Geen categorie

Fusie Maritiem Museum en Havenmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Nieuws

Het Havenmuseum en Maritiem Museum Rotterdam gaan per begin september fuseren. Ze gaan samen verder onder de naam van laatstgenoemd museum.

Historische Leuvehaven.

Beide musea, allebei gelegen aan de Leuvehaven in Rotterdam, bundelen hun krachten om hun positie in de stad en regio te versterken. “De samenwerking stelt ons in staat om de haven beter zichtbaar te maken in de binnenstad van Rotterdam”, vertelt algemeen directeur Frits Loomeijer. “Met ons beider collecties, die tot de wereldtop behoren, vertellen wij het verhaal van de haven en de maritieme wereld van vandaag, vroeger en de toekomst, zowel binnen als buiten voor een breed publiek.”

Door de samenwerking kunnen de musea hun werkende schepen en kranen en machines open blijven stellen voor bezoekers. De fusie biedt ook ruimte voor ambities. Het Maritiem Museum – dat dit jaar zijn 140-jarig jubileum viert – wil de historische Leuvehaven ontwikkelen tot een succesvolle culturele trekpleister voor Rotterdam.

Maritiem-Museum-Rotterdam. Foto: Fred Ernst.

De samenwerking viert Maritiem Museum Rotterdam  met een feestelijke dag voor jong en oud tijdens 24 uur Cultuur op zondag 14 september. Bezoekers kunnen meevaren met een historische stoomsleper door de Rotterdamse haven, luisteren naar verhalen en muziek, topstukken uit de collectie bewonderen of aan boord stappen van de Graanelevator of het binnenschip Annigje. Toegang is gratis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share