Geen categorie

Secret postcard sale: ‘geheime’ kunst voor 100 euro

0 0
Read Time:57 Second

Speciaal voor een verkooptentoonstelling in Amsterdam maakten 142 kunstenaars werk; op zich niet heel ongewoon. Alle werkjes hebben echter het formaat van een ansichtkaart en kosten 100 euro. Bovendien ontdekt de koper pas ná aanschaf wie de maker is van zijn of haar aankoop. De expositie heet niet voor niets Secret postcard sale.

Foto: Jesper Janse.

De tentoonstelling is een initiatief van We Like Art, een (online) galerie die zich met betaalbare kunst richt op de beginnende verzamelaar. Het evenement is gebaseerd op de soortgelijke expositie RCA Secret, die jaarlijks plaatsvindt in het Royal College of Art in Londen.

Voor de tentoonstelling nodigde We Like Art alle kunstenaars uit met wie ze de afgelopen zeven jaar samenwerkte. Velen gaven gehoor aan de oproep, met een enorme berg pakjes die per post binnenkwamen als gevolg. Volgens de galerie zijn de werkjes kleine pareltjes. “Werk op papier, objecten, collages, fotografie en schilderijtjes. Super genereus, veelvormig en speels.”

Secret postcard sale, donderdag 21 en vrijdag 22 december en donderdag 28 en vrijdag 29 december, steeds van 11-18 uur in de Westergasfabriek, Pazzanistraat 3, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share