Geen categorie

Me, Myself and I

0 0
Read Time:57 Second

Chi Peng (1981) is een van de meest gevraagde Chinese fotokunstenaars van dit moment. Het Groninger Museum wijdt een expositie aan zijn werk. Het is zijn eerste grote solotentoonstelling buiten China, met zowel vroeg als nieuw werk.

Chi Peng, Mirage, 2005 (©) Groninger Museum.

In veel van Chi Pengs geënsceneerde beelden speelt hijzelf de hoofdrol. Opgroeien en volwassenheid vormen daarbij belangrijk thema’s. Chi zelf groeide, als resultaat van de éénkindpolitiek, op zonder broers of zussen. En zijn generatie was de eerste die opgroeide in tijden van economische voorspoed.

Chi Peng, Sprinting forward-2 (©) Groninger Museum.

De enorme dynamiek en de niet te stuiten vooruitgang van China komen tot uitdrukking in zijn werk. Maar ook onderwerpen rond (seksuele) identiteit en bijkomende gevoelens van optimisme, twijfel, onzekerheid en eenzaamheid brengt hij in beeld, in foto’s waarin realiteit en fictie elkaar ontmoeten. Het Groninger Museum heeft alle foto’s in de tentoonstelling aangekocht, daarbij gesteund door de BankGiro Loterij.

Me, Myself and I, t/m 25 september in het Groninger Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share