Geen categorie

Record voor jonge levende kunstenaar

0 0
Read Time:57 Second

Het werk High Flyers van de Nederlandse kunstenaar Joseph Klibansky (1984) is bij Sotheby’s Amsterdam verkocht voor 34.350 euro. Nooit eerder werd er op een veiling meer betaald voor zo’n jonge, nog levende kunstenaar. Ter vergelijking: Damien Hirst (1965), boekte in 1996 een vergelijkbaar resultaat op zijn 31ste.

Joseph Klibansky (1984), High Flyers, uit de New Urban Wonderland series.

”Het geeft mij een heel bijzonder gevoel om te weten dat mensen zoveel vertrouwen hebben in mijn werk en de progressie van mijn carrière”, zegt de in Kaapstad geboren, maar in Naarden werkende Klibansky in een reactie op het resultaat. “Ook denk ik dat dit aantoont dat jonge kunstenaars geaccepteerd worden op dit niveau.”

Klibansky  staat bekend om zijn grootschalige, utopische stadsportretten die zijn opgebouwd uit honderden lagen fotografie, verrijkt met acrylverf en fluorescerende inkten. Dit alles op katoenpapier, bedekt met een vloeibare glaslaag. Zijn kunstwerken zijn inmiddels opgenomen in internationale privé- en bedrijfscollecties, waaronder die van de HSBC Bank, het VU Medisch Centrum, de Rabobank en UBS.

Zie ook: Joseph Klibansky ontwerpt albumcover Armin van Buuren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share