Geen categorie

Van Gogh Museum ontvangt 1 miljoenste bezoeker

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Het Van Gogh Museum heeft vanochtend de miljoenste bezoeker verwelkomd. In 2010 werd deze mijlpaal pas drie weken later bereikt.

De miljoenste bezoeker, José Livius uit Wijchen, ontving van museumdirecteur Axel Rüger een grote bos zonnebloemen en een Van Gogh Zonnebloemenfiets. Foto: Merlijn Michon.

De speciale gast werd feestelijk onthaald door de directie van het museum. “Dit is een goed resultaat voor het museum”, vertelt directeur Axel Rüger. “Maar ook voor Amsterdam. We zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, een stijging van dertien procent”, aldus Rüger. Musea in heel Amsterdam ontvangen meer bezoekers dit jaar, bijna vier procent meer dan het jaar ervoor.

Tweederde van de toename in bezoekersaantallen, is toe te schrijven aan cultuurliefhebbers uit het buitenland. “Maar vooral ten tijde van de succesvolle tentoonstelling Picasso in Parijs, 1900-1907, zagen we meer Nederlanders”, zegt Rüger. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, verdubbelt het aantal bezoekers afkomstig uit Nederland. Deze sterke stijging is mede te verklaren door het actieve programma voor families, kinderen en scholen.

Op dit moment is de tentoonstelling Van Gogh in Antwerpen en Parijs: nieuwe inzichtente zien. De tentoonstelling is opgebouwd rondom de resultaten van intensief onderzoek naar 93 schilderijen van Van Gogh uit zijn, relatief onbekende, Antwerpse en Parijse periode. Zo is onder meer het pas ontdekte portret van Theo, de broer van Vincent, te zien. Jarenlang werd hiervan gedacht dat dit een zelfportret was, maar door onderzoek is het tegendeel bewezen. De tentoonstelling loopt tot en met 18 september.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share