Geen categorie

Miljoenste bezoeker Van Gogh Museum

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het Van Gogh Museum ontving vandaag de miljoenste bezoeker. Drie weken eerder dan in het jubileumjaar 2015. In dat jaar bezochten 1,9 miljoen mensen het Amsterdamse museum.

 

Foto: Evert-Jan Pol.
Foto: Evert-Jan Pol.

 

“De aanhoudende belangstelling voor ons museum, ervaar ik als een groot goed”, vertelt directeur Axel Rüger. “We merken iedere dag opnieuw dat het levensverhaal en de kunst van Van Gogh veel mensen blijft boeien. Dat dit zich vertaalt in zoveel bezoekers die de moeite nemen om daadwerkelijk naar het museum te komen, blijft bijzonder.”

De aanhoudende belangstelling komt volgens het museum onder meer door de verruimde openingstijden in de piekperiodes. Ook de komende zomermaanden is het museum langer open: zondag tot en met donderdag tot 19 uur; vrijdag tot 22 uur en zaterdag tot 21 uur. en de maandprogrammering Vincent op Vrijdag trekt steeds meer bezoekers uit Amsterdam en omstreken.

Het museum is erg in trek bij een internationaal publiek. De miljoenste bezoeker komt bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten. Maar ook Nederlanders (her)ontdekken Vincent van Gogh: 1 op de 5 bezoekers komt uit eigen land.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share