Geen categorie

2 miljoen voor 50 etsen Rembrandt

0 0
Read Time:38 Second

Nieuws

Christie’s Londen veilde gisteren vijftig etsen van Rembrandt uit één verzameling. Samen brachten ze ruim 2 miljoen euro op.

De verkoper erfde ze van een verzamelaar die tussen 1959 en 1968 regelmatig Rembrandt-prenten kocht. De etsen zijn niet eerder ingelijst en opgehangen, maar altijd bewaard gebleven in overslagdozen. Volgens het Parool lagen ze onder een bed.

Rembrandt, De vrouw met de pijl, 1661. Foto: Christie's Images Limited.
Rembrandt, De vrouw met de pijl, 1661. Foto: Christie’s Images Limited.

De ets die het meest waard bleek, is De vrouw met de pijl uit 1661. Deze ging onder de hamer voor omgerekend 250.029 euro. Vooraf werd al verwacht dat deze prent het waardevolst zou zijn. Er bestaan namelijk maar drie versies van, waardoor ze zeldzaam is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share