Geen categorie

Edwin Jacobs vertrekt als directeur Centraal Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Edwin Jacobs vertrekt als directeur van het Centraal Museum. Per 1 januari 2017 krijgt hij de leiding over de Dortmunder U, centrum voor kunst en creativiteit in Dortmund.

Jacobs vormt sinds 1 april 2009 samen met zakelijk directeur Marco Grob de directie van het Centraal Museum. Hij zette zich in om het museum te verbinden met de stad en de regio Utrecht. Die band komt volgend jaar tot uiting in de tentoonstellingen 100 jaar De Stijl en de Nieuwe Utrecht kamers.

Hij besteedde ook veel aandacht aan originele vormen van educatie en publieksparticipatie zoals de opzet en realisatie van De Werkplaats. Dit initiatief leidde tot het international onderzoeksprogramma The museum as workshop.

Onder zijn leiding werd het subsidiebudget voor aankopen behoorlijk verruimd. Tijdens zijn directeurschap kocht het museum onder meer werk van Jonas Staal, Craigie Horsfield en Jurgen Bey. Alsmede het prototype van Gerrit Rietvelds Rode Stoel.

“Je vertrekt niet, je gaat ergens heen”, aldus Edwin Jacobs. “Het team van het Centraal Museum bracht me op een inspirerende manier tot dit punt en kan onder een nieuwe artistieke leiding vol energie door. Dortmunder U is de perfecte volgende stap in mijn loopbaan.”

Edwin Jacobs.
Edwin Jacobs.

Dortmunder U omvat Museum Ostwall, de kunsthal, Kunstverein fur Medientechnologie, het centrum voor beeldende vorming en een bibliotheek voor film en video. Tevens hebben de technische Universiteit Dortmund en de kunstacademie een campus in Dortmunder U. Het centrum is ondergebracht in een voormalige bierbrouwerij en staat bekend als een van de paradepaardjes van het Ruhrgebied.

Zie ook: Edwin Jacobs trots op afscheidsexpositie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Edwin Jacobs vertrekt als directeur Centraal Museum

Comments are closed.