Geen categorie

Monstrans binnenkort terug in Schatkamer Catharijneconvent

0 0
Read Time:53 Second

De monstrans vóór de diefstal.

De verguld zilveren monstrans die eind januari uit Museum Catharijneconvent werd gestolen, wordt op dinsdag 21 mei teruggeplaatst in de Schatkamer. Dat heeft het Utrechtse museum vandaag bekendgemaakt.

Het topstuk maakt al eeuwen deel uit van het Nederlandse erfgoed en is door restaurator Michiel Langeveld weer in oude glorie hersteld. Een van de sierstukken ontbreekt echter, want dat is nog niet teruggevonden. In een documentaire van RTV Utrecht is het restauratieproces te zien.

In de documentaire wordt de restauratie van de monstrans tot in detail gevolgd. Langeveld, die ook betrokken is bij de restauratie van de Nieuwe Kerk in Amsterdam, heeft het gehavende voorwerp schroefje voor schroefje uit elkaar gehaald en daarna weer hersteld. In de uitzending komen ook verschillende museummedewerkers aan het woord. Uit hun verhalen blijkt de betekenis van de monstrans voor het museum en de impact die de roof heeft gehad. De reportage van verslaggever Eva Munnik wordt op zondag 19 mei de hele dag op RTV Utrecht  uitgezonden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share