Geen categorie

Rijksmuseum Twenthe weer gratis voor jeugd

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Rijksmuseum Twenthe is weer gratis toegankelijk voor bezoekers onder de 18. Het museum draait daarmee een bezuinigingsmaatregel terug die het in januari 2013 moest nemen.

Het kan dit doen vanwege het grote succes van Gevaar en Schoonheid – Turner en de traditie van het sublieme. Sinds begin september bezochten al tienduizenden mensen de tentoonstelling, die nog tot en met 3 januari te zien is.

Het succes is ook de reden voor een tijdelijke verruiming van de openingstijden. Tijdens de kerstvakantie (19 december 2015 tot en met 3 januari 2016) opent het museum al om 10 uur, een uur eerder dan gewoonlijk. Bovendien is het in die periode zeven dagen per week geopend.

De expositie, die samen met die in Museum de Fundatie één geheel vormt, gaat over de vier elementen in de beeldende kunst. Ze belicht hoe William Turner en kunstenaars na hem de mooie, maar soms ook onverbiddelijke natuur verbeeldden.

 

Joseph Mallord William Turner, Falls of Schaffhausen ('The Vall d'Aosta'), ca. 1845. Foto: Evert-Jan Pol.
Joseph Mallord William Turner, Falls of Schaffhausen (‘The Vall d’Aosta’), ca. 1845. Foto: Evert-Jan Pol.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share