Geen categorie

Succesvolle Rotterdamse Museumnacht

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

De afwezigheid van Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal heeft menigeen er niet van weerhouden toch een bezoek te brengen aan de Rotterdamse Museumnacht. Het evenement trok afgelopen zaterdag zo’n 15.000 bezoekers. Dat bezoekersaantal is vergelijkbaar met dat van vorig jaar.

Rotterdamse Museumnacht tijdens de opening voor de deur van Villa Zebra. Foto: Rein van der Zee.

Ruim vijftig musea, galeries en andere culturele instellingen verwelkomden de bezoekers tussen 20.00 uur ’s avonds en 2.00 uur ‘s nachts. Rond het centrale thema Sporen was een gevarieerd programma samengesteld. De deelnemende instellingen hadden verrassende invalshoeken: van braakballen en schilderen met slakkenpoep in het Natuurhistorisch Museum en de schaduw als het ultieme spoor van de mens in het Nederlands Fotomuseum tot cocaïnesporen op bankbiljetten in het Belasting & Douanemuseum en rode oortjes door de liefdessporen in het Maritiem Museum.

Museum Boijmans Van Beuningen en Kunsthal Rotterdam lieten dit jaar verstek gaan omdat ze de kosten voor de organisatie en veiligheid te hoog vonden. Het is nog niet duidelijk of ze volgend jaar wel van de partij zijn. Dan vindt de Rotterdamse Museumnacht  plaats op zaterdag 7 maart.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share